marți, 23 februarie 2010

CATEDRALA ÎN EVUL MEDIU

Vom construi Catedrala Neamului, ha? Spun "vom" pentru că toţi vom plăti pentru aceasta; noi aştia fraierii, contribuabilii; fără să fim întrebaţi dacă ne-o dorim, doar decide popa pentru noi. Şi să te fereasca All Mighty Dude să nu fii de acord cu popa că te ia Acidutzu imediat.
Dar nu asta e "catch-ul" şi nici faptul că noi ne apucăm de construit catedrale costisitoare în noul mileniu (de parcă n-ar fi, deja, destule lăcaşe pentru "îngenunchiaţi"), lucru pe care majoritatea europenilor nu l-au mai facut din Evul Mediu. Nu mai spun că s-ar putea face altceva mai util cu gălăgia de bani care se vor cheltui pentru un asemenea proiect. E vorba de înapoierea asta mintala prezentă pe aceste meleaguri care mă face să fiu convins că noi suntem în Evul Mediu. Uitaţi-vă în jurul nostru. Suntem ultimii din Europa care alocăm bugete astronomice bisericii şi asta din cauza puterii clericului ortodox care, profită de mentalităţile învechite şi lipsa totală de discernământ a bisericoşilor şi care poate schimba preşedinţi şi guverne. Daaa, puterea lor în România este mare pentru că populaţia, în special cea rurală, încă prost educată şi limitată, ascultă de părinte, care la rândul lui ascultă de vreun Preagerontofil sau vreun Preapedofil şi voturile se duc în direcţia dorită de acesta. Şi, cum mafia popească cere bani pentru aceste voturi, ne trezim în anii crizei mondiale, că vom construi Catedrala Mântuirii Neamului (ce solemn sună), nefiind de ajuns că au apărut biserici pe toate străduţele, după toate blocurile, de toate formele şi construite din toate materialele posibile, mai ceva ca ciupercuţele într-un smartshop olandez.
Oricum, mă bucură faptul că va fi cea mai urâtă catedrala din lume, ceva ce aduce mai mult cu un "circ al foamei" decât cu Sagrada Familia (ceva demn de construit în secolul 21)
But, In God we trust...

3 comentarii:

  1. 400 de milioane de euro va costa distractia asta, era tot ce ne lipsea, in rest le avem pe toate, infrastructura, scoli, spitale, azile de batrani. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca incepand din '90 s-a construit cate o biserica la 2 zile, mai multe detalii in articolul din EVZ:
    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/873425/Romania-dupa-1989-o-biserica-noua-la-doua-zile-VIDEO/

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem si singura tara in care se studiaza dogma religioasa in scoli. Deja incep sa vad rezultatele. Printre aia care cand trec pe langa temple isi fac cruce se deosebesc 2 categorii - mosii / babele, si tineretul intre 10 - 25 de ani. O sa avem ce patimi de pe urma acestui fapt in viitorul apropiat. Dubitabil este daca patimile vor fi mai nenorocite decat alea ale lui Cristos.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://urbanmold.blogspot.com/2010/02/supa-nr-4-bors-magic-sau-catedrala.html
    Daca te intereseaza subiectul , si eu l-am abordat

    RăspundețiȘtergere