joi, 25 februarie 2010

OPERAŢIUNEA NĂVODUL



Sunt în autobuz, în drum spre serviciu. Aproape că moţăi, în picioare, sprijinit de o bară pe care stă fixat, ca prostu’, un taxator stricat care mi-a sfâşiat biletul. Lângă mine două bătrâne discută aprins despre Sexi Brăileanca.
Zumzăitul călătorilor este acoperit de vocea gravă a doamnei care prezintă ştirile la radio. Senzaţional! Doi hoţi au spart un magazin din Târgu-Jiu de unde au furat “…mai multe motocoase. Jaful a avut loc în jurul orei 4:00 dimineaţa. La nivelul Poliţiei Judeţene Gorj a fost instituită Operaţiunea Năvodul…” Ştirea mă smuceşte brutal din plăcuta moţăială iar simţul auzului mi se ascute, filtrând zumzăitul. Sunt curios care este deznodământul. “…având indicii că hoţii se deplasau spre Craiova, poliţiştii gorjeni cer sprijinul Detaşamentului de Intervenţie Rapidă al Poliţiei Dolj. Se instituie filtre...” continuă doamna şpicheriţă să ne informeze, prin intermediul undelor radio.
Zumzetul din autobuz se pierde în aer precum puful păpădiilor bătute de vânt. Ascult cu sufletul la gură finalul palpitantei urmăriri. Pe retina mea se derulează imagini cu urmăriri de maşini din filmele americane. “…dă-o dracului de paparudă maică, auzi, Sexi Brăileanca! Ce nume o mai fi şi ăsta?...”
Cu voce tâmpă şi limbaj de lemn specific, doamna purtătoare de cuvânt a IPJ Gorj ne dezvăluie apoteoticul final al povestirii: “…echipele Detaşamentului de Poliţie Rapidă din IPJ Dolj şi IPJ Gorj au reuşit capturarea infractorilor prin uzul armamentului din dotare, după descărcarea a două rânduri de muniţie în plan vertical.”
Râd de mă cac pe mine!!! Bara şi blestematul de taxator stricat se zgâlţâie, călătorii mă privesc chiorâş. Cele două bătrânele de lângă mine mă fixează, cu milă în ochi: “Săracu’, s-a scrântit aşa de tânăr!”


2 comentarii:

  1. Trebuia sa tragi cu urechea si la Sexi Braileanca...poate avea legatura cu cazul...Bine ai venit! Pe ei!...mama lor de nemti :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eram prea captivat de povestirea cu Navodul. Bine te-am gasit prietene, munitie avem la noi asa ca haide sa-i ciuruim!!!

    RăspundețiȘtergere