joi, 25 februarie 2010

RIDICAŢI BALOANELE!!!

Noua religie a secolului 21 este SHOPPING-ul. Suntem bombardaţi în fiecare zi cu sloganuri unul mai cretin decât altul, cum ar fi, de exemplu, „Bad shopping is a crime”. Au apărut chiar şi manuale de shopping, n-am avut onoarea să-mi delectez intelectul cu aşa ceva dar bănuiesc că trebuie să fie o experienţă înălţătoare. Revistele glossy prezintă articole largi despre cum ar trebui să shopping-uim şi mai ales ce trebuie să shopping-uim. Totul clasat pe categorii de produse şi cu sfaturi cel puţin cretine. Eşti deprimat şi anxios? Nicio problemă, shopping-ul tratează şi asta după cum bine ne sfătuieşte un panou publicitar:

Ai avut o zi proastă la birou? Trece cu o rochie nouă.”

Bravo frate, uite la asta nu mă gândisem în momentele de depresie. Sinucigaşilor, staţi aşa, aruncaţi lamele, desfaceţi-vă ştreangul de la gât şi daţi-vă jos de pe scaun, scoateţi pistolul din gură! Există încă o speranţă şi pentru voi, suflete chinuite! Tot ce vă trebuie este o nouă rochie. Şi de unde ne putem lua o nouă rochie? Pai cum de unde? De la lăcaşul de cult al noii religii, adică de la MALL. Locul unde vei găsi cei mai de frunte locuitori ai oraşului, crema, luminaţii societăţii de azi: fotbaliştii, modelinele, maneliştii, cocalarii, curvele cu peştii lor, ariviştii, şuţii, şpringarii, daviştii într-un cuvânt toţi mitocanii se adună în acelaşi loc: la mall coae.

Azi a fost o zi mare pentru toţi aceşti respectabili cetăţeni, s-a deschis un nou mall la Piaţa Sudului, cu nume sonor: Sun Plaza. Ce zic eu aici? De fapt este catedrala mall-urilor din România, cel mai mare şi mai şmecher din toată ţara. Sâc! Sute de ţărpşeni şi-au sfâşiat hainele să intre printre primii şi să primească ceva moca. Din păcate şi-au cam luat ghimpe că n-au primit decât nişte amărâte de baloane. În schimb, mai pe seară, în jurul orei 18:00, toată fauna se va bucura de un concert excepţional al marelui artist internaţional Shaggy, Domnu' Bombastic, ştiţi voi ;) Şi seara nu se incheie aici, de la ora 20:00 microbiştii vor putea urmări, în direct, pe o mare plasmă meciul de fotbal dintre Unirea Urziceni şi Liverpool. Vă daţi seama ce o să fie acolo? Ceva sinistru, vă spun eu!

Şi pentru încheiere vă mai dau una tare! În timp ce românii se înghesuie să primească nişte jeguri de baloane, grecii şi spaniolii protestează în stradă împotriva creşterii vârstei de pensionare, lege vehiculată şi pe la noi... Da pe noi ne doare la bască de asta, suntem cu toţii la MALL.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu